istirehah di perjalanan....

asalam awwalu kalam...

menulis untuk menafsir kehidupan......


bismillah....

mutaasif jiddan, sudah lama saya tidak updatekan blog nih... nak kata sibuk, bleh la jgk... imtihan nihaie dah stat, saya pun tak la prepare sangat.. tapi perjalanan harus diteruskan... kekadang, perlu jgk ada istirehah, bukan untuk berhenti lelah, tapi untuk meneliti perjalanan yang sebelumnya... mgkn ada kekhilafan dipertengahannya...

apapun yang berlaku, diri ini masih disini.. mencari kebenaran demi kebenaran.. menafsir diri demi kemajuan agama..

istirehah???? ni yang saya ingin sajikan... untuk renungan...dari kumpulan the zikr:

Apa yang ada jarang disyukuri
Apa yang tiada sering dirisaukan
Nikmat yang dikecap
Baru kan terasa bila hilang
Apa yang diburu timbul rasa jemu
Bila sudah di dalam genggaman

Dunia ibarat air laut
Diminum hanya menambah haus
Nafsu bagaikan fatamorgana di padang pasir
Panas yang membahang disangka air
Dunia dan nafsu bagai bayang-bayang
Dilihat ada ditangkap hilang

Tuhan leraikanlah dunia
Yang mendiam di dalam hatiku
Kerana di situ tidakku mampu
Mengumpul dua cinta
Hanya cinta-Mu kuharap tumbuh
Dibajai bangkai dunia yang kubunuh

Lagu : The Zikr
Lirik : Pahrol Mohd Juoi
Hakcipta : OVA Productions
Share this article :
 

+ ulasan + 2 ulasan

November 13, 2008 at 9:11 AM

salam~ ziarah blog nta jap.
sempat jugak blogging tyme exam ye?

btw, nk minta izin letakkan link blog nta dlm blog ana.

Anonymous
February 7, 2009 at 3:38 PM

salam.singgah2.saya ni agak out-of-date when it comes to technology. Well, upon entering the university Ilearn a lot of things, the true facts of life just like you. kdg2 saya rasa2 terasing dr dunia yang nyata, tapi tanggungjawab terhadap ibu , dosa2 lalu pd ibu mmbuatkan saya meneruskan kehidupan, BELAJAR.Itulah tanggungjawab kita sbgai anak. yg lain tpaksalah kitatahan.Well,yOUR BLOG IS INTERESTING!Ihope ypu will explore about life and never forget to always look things from different point of view sbb dunia dah x sama, tp Islam ttp kekal.

Post a Comment
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. FARIDFARUQI - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger